3 easy SEO tips om hoger te scoren

Zoekmachine optimalisatie of in het Engels “Search engine optimization(SEO)” is de laatste jaren een hot topic. De betekenis hiervan is eenvoudig: je website zodanig optimaliseren zodat zoekmachines je beter vinden en hoger ranken.

Een hogere ranking betekent dat je website en dus je bedrijf beter vindbaar is. Je zal dus meer websiteverkeer hebben waardoor je meer potentiële klanten over de digitale vloer krijgt. Dit leidt dan weer naar een hogere conversie, lead generation en eventueel potentiële klanten. Ben je niet bezig met SEO of met je vindbaarheid in het algemeen, dan ben je praktisch onzichtbaar in de digitale wereld. De gevolgen hiervan hoeven we niet uit te leggen.

Vermits we ervan overtuigd zijn dat elke bedrijfsleider meer leads of sales wilt genereren bespreken wij hieronder 3 gratis SEO tips die je zelf meteen kunt toepassen om jouw online vindbaarheid naar een hoger niveau te tillen.

 

TIP 1: Voorzie op regelmatige basis nieuwe en nuttige content.

 

Door op regelmatige basis nieuwe content te publiceren, zal je niet alleen je bezoekers en doelgroep meer informatie geven over jezelf, je bedrijf of producten. Je zal ook een hogere ranking krijgen op de zoekmachines.

Er zijn verscheidene mogelijkheden om content te publiceren.

Je kan kiezen om nieuwe pagina’s op je website aan te maken om zo de bezoeker meer informatie te geven over je bedrijf of product. Een andere optie is het maken van een blog. Hiermee kan je nieuwsberichten plaatsen om zo op regelmatige basis je bezoekers te updaten of jouw business. Dit zijn de twee meest voorkomende manieren om nieuwe content toe te voegen. Maar je kan evengoed nieuwe foto’s, video’s, muziek of andere zaken toevoegen.

Kortom alles wat betrekking heeft op jouw business en interessant kan zijn voor de bezoekers kan gebruikt worden.

 

TIP 2: Gebruik sociale media met een link naar jouw website.

 

Het gebruik van sociale media biedt tal van voordelen. Ook om jouw ranking op zoekmachines te verbeteren.

Via sociale media kan je een zeer gericht doelpubliek aanspreken. Wanneer je iets op sociale media plaatst, probeer dan je doelpubliek warm te maken om meer te weten te komen over wat je de wereld hebt ingestuurd. En ze zo een conversie naar je website te garanderen.

Een ander groot voordeel is dat je aan “linkbuilding” doet. Hierover hebben we het in tip 3.

Verder zijn sociale media kanalen ook zoekmachines op zichzelf. Heel veel gebruikers zoeken standaard op Youtube, Instagram, Twitter, Facebook,… Zorg er dus voor dat je enkele van deze sociale media actief gebruikt.

 

TIP 3: Doe aan goede “linkbuilding”.

 

Linkbuilding” is eenvoudig gezegd het ervoor zorgen dat andere websites linken naar jouw eigen website.

Zoekmachines indexeren alle websites die er zijn. Als websites die een hoge ranking krijgen op zoekmachines linken naar jouw website, zal die zoekmachine ook jouw website beschouwen als een kwalitatieve website.

Wanneer je aan linkbuilding doet, moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren:

  • De website die naar jouw website linkt bevat kwalitatieve content?
  • De text van de link (anchor tekst) bevat kernwoorden die betrekking hebben opde gelinkte pagina?
  • Komt de link terecht op een werkende pagina of een 404?
  • Een link naar jouw website zal voor de zoekmachine met de tijd minder rankingpunten opleveren. Blijf dus werken aan links.

 

Besluit

 

Er zijn heel wat zaken die je kan doen om je website binnen de wereld van de zoekmachines te boosten. Bovenstaande zaken zijn slechts enkele tips die makkelijk zelf uit te voeren zijn. Er zijn echter nog veel zaken die je kan doen om jouw website beter te laten scoren op de zoekmachines. Deze zijn echter te technisch of te complex om dit blogbericht te plaatsen.

Elke business wilt zo hoog mogelijk scoren op de zoekmachines om zo de leadgeneration te verhogen. Wij helpen je graag verder in jouw missie naar de top van de zoekmachines.

Voel je vrij ons te contacteren voor meer uitleg over dit top of voor een SEO analyse. Doe je onzichtbaarheidsmantel af, en word gevonden in de magische wereld van het internet.